diumenge, 18 de maig del 2014

EL GREIX ALS ALIMENTS

Aquest és l'últim experiment que hem realitzat a 3r i està relacionat amb un seguit d'activitats destinades a conèixer i a potenciar l'alimentació saludable.

Es tractava de comprovar quins aliments són més rics en greixos i quins no ho són tant o gens. A partir d'aquí reflexionar sobre el consum intel·ligent de cadascun d'ells, per alimentar-nos correctament.

L'experiment els va agradar molt, només cal veure les cares de concentració.


Ingredients: llet, oli, aigua, enciam, pa, xocolata, ametlla, oliva, llom arrebossat i sobrassada.

 
Hipòtesi
Per grup

 
 
Registre d'hipòtesi amb l'exposició de cada grup.
 

 

 
                               Comprovació: Posem una petita mostra de cada aliment en un full blanc.

 
  Dels sòlids, prenem dos trossets per refregar-los entre ells i deixar taca en el full.
 

 



 

 
 

A contrallum observem el full, els aliments que tenen greix deixaran una taca transparent. Com més transparent, més greix té.

 
Registre de resultats i comparació amb les seves hipòtesi.
 
 
Va haver algunes sorpreses.

 

 MOLT BONA FEINA!!

 

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada