dilluns, 30 de gener del 2017

Experiència amb alls

A la classe de 3rA estem estudiant les plantes: parts, nutrició i reproducció. Per tal de reforçar els coneixements adquirits, estem portant a terme una experiència molt engrescadora: estem fent créixer plantes d’all.

Primer vam veure, mitjançant comparació amb objectes inerts, si els alls eren essers vius i per què. Quan vam veure que sí tenien vida i que això comportava que la reproducció de l'all, ens vam preguntar com es reproduirien aquestes plantes. Vam deduir que necessitaven aigua però, necessitarien alguna cosa més? Necessiten aigua o poden creixer en qualsevol líquid? És igual on els col·loquem?...

Ens venien molts dubtes, així que ens vam posar a investigar. Vam fer servir el mètode científic i vam establir una sèrie d’escenaris diferents a l’hora de fer créixer la planta i vam formular diferents hipòtesis (què passaria si plantem una dent d’all amb aigua? I una cabeça d’alls? I si ho fem amb terra? Què passaria si privem a una dent d’all de llum? I si intentem fer-ho en Coca-cola?)

I ens vam posar en marxa...















Aquí només us deixem unes fotos. Si voleu saber què ha passat en cada cas o per què ha passat, pregunteu als alumnes de tercer A que s'han convertit en veritables experts en alls!

I encara no s’ha acabat l’experiència! Ara hem de veure com acaba cada situació per veure si els resultats coincideixen amb les nostres hipòtesis. Encara queda feina per fer!

Quan acabem, plantarem els alls a l’hort del cole per tal que es puguin desenvolupar de la millor manera possible.

Per cert, aquesta experiència no la podríem haver fet sense l’ajuda, els coneixements i el temps de la Maite (tutora de 4tA). Moltes gràcies Maite!

dijous, 19 de gener del 2017

SCHOOL



Hi,

we have just started a new unit about SCHOOL!

In this unit we are going to study the school subjects, the school places and the school objects.

Here you have a picture about the poster we have at school!





We have also practiced some dialogues!









SEE YOU!!!!!



dissabte, 14 de gener del 2017

EL PLANETARI DIGITAL

Avui dijous els alumnes de quart hem tingut una activitat al gimnàs de l'escola on han instal·lat el Planetari digital, una cúpula de 5 metres i amb capacitat per a tota una classe on el monitor ens ha fet un  viatge per l’espai.

Hem observar  d'una manera  atractiva i emocionant el moviment de les estrelles, els planetes , les constel·lacions, la Lluna i altres cossos i les naus espacials.


Tot el que hem après ens servirà  per  plantejar-nos noves preguntes per investigar a la classe . 













ESCOLA D' ART

El passat dimarts dia 10 els alumnes de quart vam anar de sortida a EDRA ,l' escola d' art i disseny de Rubí, que està al costat de Correus. Ens ho vam passar súper bé!!!


Ens vam ensenyar l'exposició de pintura RE-TROBAR de Salvador Arís que va ser un dels fundadors de l'escola.






Després ens van explicar què feien a l'escola: tallers per a nens i adults, estudis de cicles formatius pels que volen estudiar aquesta carrer.

Per acabar ens van ensenyar com fer una divertida carota de carnaval on es veia la nostra cara.




dijous, 5 de gener del 2017

ENS ENTREVISTEM

Aquest curs a 4t treballem el projecte de :  SOM  PERIODISTES.

Partint del diari de vacances que la majoria de nens i nenes van fer durant l'estiu, cadascú va triar un dels textos que va escriure de forma espontània.

Després de llegir-lo davant dels companys i companyes, van iniciar una investigació sobre el lloc de vacances: a quin tipus de paisatge corresponia (muntanya, plana o costa), a quina comunitat autònoma pertanyia, si era a Catalunya, a quina comarca es trobava...

Amb intenció de preparar una entrevista, en què tots serien entrevistadors i entrevistats, intercanviant-se els rols, van conèixer l'estructura d'aquest tipus de text: presentació de l'entrevistat/ de l'entrevistada i preguntes.
Com es tractaria d'entrevistes enregistrades en vídeo a l'aula audiovisual, simulant un format televisiu, calia fer una petita introducció dirigida als telespectadors i així mateix, un comiat.

Així doncs, el tema seria LES VACANCES D'ESTIU i les preguntes i les respostes serien sobre el text inicial al que li podien incorporar millores: estructura de frases, vocabulari més precís, ampliació d'informació...

Van demostrar molt interès, molta motivació i s'ho van passar molt bé.

Van assajar per realitzar una molt bona feina i ho van aconseguir plenament. FELICITATS!!

Bona feina per part del Nacho amb el seu domini del vídeo i el croma, donant-li una aparença espectacular.

Comproveu-lo vosaltres mateixos clicant a la foto:

https://www.youtube.com/watch?v=xPUqXg5yLd4&list=PLBdRViQ0ne0GEtHx_LbvDAS8qAhIVS0jl

PROJECTE EN ACCIÓ



A partir d'octubre, cada dijous a l'hora del pati, els alumnes i les alumnes de 4t han fet la recollida i lliurament de clakis dins del Projecte de l'Oliklak.
La tasca la realitzen en parella i en dues ocasions, per tal de que sempre hi hagi algú que ja conegui el procés i li pugui explicar al nou o a la nova que s'incorpora per primer cop.

Les tutores de 4t fem recordatoris a classe i supervisem la feina, durant una estona, ja que volem que els i les alumnes desenvolupin l'autonomia i adquireixin el compromís.

Procés:

- Registre del nom de l'alumne/a i nivell, professor/a ... i nombre de clakis intercanviats.
- Reserva claki net amb el nom de l'alumne/a
- Lliurament de cada claki a cada alumne/a després del pati i a la seva classe, per part dels encarregats.
- Mensualment s'introdueixen aquestes dades en el Programa habilitat per fer-ho.
- Anàlisi de resultats: grafiques comparatives de l'alfluència i impacte en el medi ambient.

Més endavant publicarem aquests resultats.

Cal remarcar la responsabilitat que han mostrat tots els nens i totes les nenes que han realitzat la tasca.
Molt bona feina!!

Us deixem unes fotos