dilluns, 30 de gener del 2017

Experiència amb alls

A la classe de 3rA estem estudiant les plantes: parts, nutrició i reproducció. Per tal de reforçar els coneixements adquirits, estem portant a terme una experiència molt engrescadora: estem fent créixer plantes d’all.

Primer vam veure, mitjançant comparació amb objectes inerts, si els alls eren essers vius i per què. Quan vam veure que sí tenien vida i que això comportava que la reproducció de l'all, ens vam preguntar com es reproduirien aquestes plantes. Vam deduir que necessitaven aigua però, necessitarien alguna cosa més? Necessiten aigua o poden creixer en qualsevol líquid? És igual on els col·loquem?...

Ens venien molts dubtes, així que ens vam posar a investigar. Vam fer servir el mètode científic i vam establir una sèrie d’escenaris diferents a l’hora de fer créixer la planta i vam formular diferents hipòtesis (què passaria si plantem una dent d’all amb aigua? I una cabeça d’alls? I si ho fem amb terra? Què passaria si privem a una dent d’all de llum? I si intentem fer-ho en Coca-cola?)

I ens vam posar en marxa...















Aquí només us deixem unes fotos. Si voleu saber què ha passat en cada cas o per què ha passat, pregunteu als alumnes de tercer A que s'han convertit en veritables experts en alls!

I encara no s’ha acabat l’experiència! Ara hem de veure com acaba cada situació per veure si els resultats coincideixen amb les nostres hipòtesis. Encara queda feina per fer!

Quan acabem, plantarem els alls a l’hort del cole per tal que es puguin desenvolupar de la millor manera possible.

Per cert, aquesta experiència no la podríem haver fet sense l’ajuda, els coneixements i el temps de la Maite (tutora de 4tA). Moltes gràcies Maite!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada